2011. január 9., vasárnap

Sziklai Pál: Gombás és acanthamoeba keratitisekről

Január 5-n nagy várakozás előzte meg Sziklai főorvos úr előadását a gombás és acanthamoeba keratitisekről, nem csalódtunk. Az érdeklődés (24 hallgató) mutatja, hogy jó témaválasztás esetén- függetlenül a rendezvény főcímétől (retina!)- van érdeklődés más területekre is. Ezúton is köszönjük Sziklai főorvos úrnak, hogy télvíz idején vállalta a Szeged- Kecskemét (munka)- Budapest (előadás)- vissza Szegedre körutat.
Főorvos úr tarsolyában további érdekes előadások is vannak, ígéretet kaptunk egy szeptemberi (szeptember 7?) gonioscopia témájú előadásra is.
Februárban visszatérünk a retina tematikához: újra áttekintésre kerül az időskori makula degeneráció témaköre. 2009 áprilisa óta, amikor ez a téma napirenden volt, történt jó néhány újdonság ezen a területen. Természetesen áttekintjük a jelenlegi, irányelvbe foglalható evidenciákat, de mindenképpen hangsúlyt kapnak az azóta napvilágra került újdonságok.

A tervezett 2011-es tematikáról itt olvashattok:
https://docs.google.com/Doc?docid=0AYUALIFqvwTVZGd2Y3FmY2hfNWY2amNxcGM1&hl=en&authkey=CMW98dUN

A februári rendezvényről ma kiküldöm az email meghívókat. próbálom a rendezvényt a Facebook-on is népszerűsíteni, szívesen vennék ezzel kapcsolatban (megjelenik-e nálatok, hasznosnak gondoljátok-e) bármilyen visszajelzést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése